SNUSOGRAFI

OVERSIKT  OVER HOVEDINHOLD OG INGERDIENSER I VÅRE BLANDINGER

Våre produkter inneholder lokale råvarer i størst mulig grad. Dette er fundamentet for å sikre et produkt som er særegent, miljøvennlig og bærekraftig. 

VÅRE BATCHER

UTE NÅ

Illsint white dry porsjon / løs


En white porsjon tobakksnus som er basert på en av våre tidligere smaker (Illsint). Grunnsmaken er trøndertobakk, men smaksatt med Bareksten Illsint absint. Absinten er i seg selv rund, litt søtlig og smaker anis, noe som setter grunntonen i snusen. Deretter har vi toppet snusen med litt mer anis, svartpepper og bergamotte for å få absinten mer fremtredende.

Graver'n porsjon / løs


Graver’n er laget på tobakk fra 2021, denne gang med innslag av mørk virginia.  Snusen er smaksatt i hovedsak med fireball, svartpepper, lakrits og fenikkelfrø. Målsetningen har vært å få frem en snus med subtilt kryddig ton, og med naturlig tobakssmak i bunn.

Barten porsjon / løs


Barten er laget av tobakk fra 2021. Snusen er i hovedsak smaksatt med Bareksten Botanical gin, honning(løs)/

agavesirup(porsjon), ristet fenikkelfrø, svartpepper og litt blåbær på toppen. Dette gir en rund smaksopplevelse, uten å overskygge selve tobakksmaken.

VÅRE TIDLIGERE BATCHER

Julesnus porsjon/løs


Til Julesnusen er det brukt syv forskjellige typer tobakk fra 2020 og 2021. Julesnusen er smaksatt med Bareksten botanical akevitt, samt et hint av appelsin og nellik. Julesnusen et ganske grovt kvernet likt tidligere snuser, og tobakkssmaken er fortsatt fremtredende.

Kårkall'n Løs


Bjørn, Potten gårds kårkall, har styrt smaksettingen av denne snusen. Det ble en base av whisky og røyk. Tobakken er fra 2020 årets avling. Andelen Burley er litt høyere denne gangen, men kverningen er den samme som tidligere. I miksen er det ca 5 % toppblad av Big gem med grønnskjær, noe som gir en svak tone av høy.

Bar og bitter Løs


Bar og bitter Løs er smaksatt med Bareksten Bitter i tilleggg til salvie, bringebær fra Snauan gård og ristet fenikkelfrø.